Site Loader

Screencast-O-Matic är ett program som låter dig spela in din skärm, din webbkamera och ditt ljud. Du kan välja om du bara vill spela in din kamerabild, bara din skärm eller båda samtidigt. I gratisversionen kan man spela in 15 minuter i taget och din film får en vattenstämpel med programmets logotyp. Du kan välja att exportera filmen som en videofil eller ladda upp direkt på Youtube när du är klar.

Att spela in som lärare

Screencast-O-Matic är enkelt och smidigt att använda och oftast räcker de 15 minuter man får i gratisversionen. Dels har jag använt programmet för att spela in mina word-tutorials eller genomgångar när jag vill visa hur man gör något på datorn, och dels har jag använt det för återkoppling till elever och studenter. Ibland har jag suttit och försökt skriva ner en kommentar med en bra förklaring men känt att jag skulle kunna visa och förklara så mycket bättre om jag pratade med studenten . Då har jag istället spelat in skärmen där jag visar studentens text samtidigt som jag ger min feedback muntligt.

Att låta eleverna använda inspelning

Om en student har missat någon muntlig uppgift brukar jag be dem att använda Screencast-O-Matic för att spela in sig själva. Då kan de visa sin presentation samtidigt som jag ser dem i webbkameran. Det blir mycket mer likt den ordinarie uppgiften än en skriftlig komplettering.

Katarina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *